Biały ryż podmieniłem na brązowy to mam nadzieję załatwi sprawę łączenia prostych z tłuszczami. Jeśli chodzi o mleko to wtedy odpadły by mi również owsiane i nie wiem co dać żeby odrobić te "odpadnięte" węgle. Jajka- ponoć jest ograniczenie do 7-10 jajek tygodniowo co wy na to? Twaróg na noc połączę z jogurtem naturalnym i przyprawię. [...]
Tak właściwie czym wadzi mleko i chleb pełnoziarnisty razowy? Są one wygodne w przygotowaniu i relatywnie smaczne więc czy to będzie taki straszny błąd jeśli ich jednak nie podmienię?
[...] jednostki i niedziele planuje zrobic wolna. W sumie juz zrobione 9 treningow od poniedzialku, takze nie ma tragedii. Gdzieniegdzie jakas kawka wlatuje, ale to zdj nie robie, mleko wliczam oczywiscie o ile jest, bo slodze slodzikiem. Gora brzucha coraz wiecej sie uwidacznia, dol jest strasznie oporny, mysle nad johimbina. [...]
a wiec: chodz na basen raz w tygodniu wykonuj zwisanie na drazku - codziennie przez 3-5 minut spozywanie wapnia (mleko, produkty mleczne - codziennie) rozne formy rozciagania - musialbys pogadac z kims z dzialu sztuki walki stan niewazkosci - jak bedziesz mial okazje :] jestes mlody, jezeli bedziesz wykonywal powyzsze zalecenia masz duze szanse na [...]
Ja mam 14 lat i 174cm, a przez ostatni rok urosłam jedynie 4 cm. Też się martwię bo piję mleko, ćwiczę na basenie 2 razy w tygodniu i prawie nic nie rosnę, nie chcę być mała, ale cóż mam zrobić:) Pozrowienia dla niewysokich , czyli takich jak ja :)
[...] bieganiu to jeżeli chcesz mieć ładną sylwetkę , a nie tylko gubić wagę to nie biegaj bez śniadania postaraj się wstać troszkę wczesniej i całe to śniadanie przesuń(owsiane mleko truskawy+wrzuć garstke orzechów włoskich+ jakieś białko musisz dać-tylko nie kupuj żadnych suplementów czy wspomagaczy, naturalne z jedzenia ma być ) godzinny bieg to [...]
[...] mi się przyznawać, ale moi rodzice nigdy nie dopuszczą żebym miał jakieś diety, ale czytając przerózne fora dowiedziałęm się, że potrzebuje dużo białka więc katowałem jaja, mleko, wszelkie nabiały, słodyczy nie jem w ogóle ;) Co do tego, że nie potrzeba katować przedramiona, na początku treningów samo pompowało mi się przy innych partiach, ale z [...]
[...] srednie banany i 2 lyzki miodu sa ok mysle, niewiele ponad 1gW/kgmc, wiec chyba wzorcowo dobrze wychodzi. do nastepnego posilku za 1H jestem pusty. 3.co wy tak wyrzucacie te mleko? wlasnie po to dalem 1,5 szklanki dziennie zeby lepsze stosunki kwasow byly i wapnia bylo wystarczajaco, bo jak napisalem do apteki tylko po tran zamierzam chodzic . [...]
[...] mogą w składach jogurtów, maślanek, czy kefirów. To na co jednak warto zwracać uwagę, to aby było ich jak najmniej. Dobrej jakości jogurt naturalny powinien zawierać tylko mleko i mleczne kultury bakterii. Reszta jest zupełnie zbędna jeżeli chodzi o jakość produktu. Może mieć ewentualnie wpływ na smak, konsystencję, skład. Polecam poczytać [...]
[...] czy surowego z różnych powodów. Sterylizowane w wyniku procesów sterylizacji, jak sama nazwa wskazuje jest sterylne, nie rozwiną się w nim bakterie fermentacji mlekowej, czy grzybki kefirowe. W przypadku mleka surowego istnieje zbyt duże ryzyko powstania niebezpiecznych mikroorganizmów. Takiego mleka raczej się nie sprzedaje. [...]
istnieje takie mleko i ma chyba 20g białka i kosztuje za 1l chyba 5zl kolega mi tak mówił w jakims sklepie dietetycznym widział takie a najlepsze przysfajalnosc białka mają jajka z 98% bodajrze z tego co pamietam...
[...] że skoro jest to pokarm stworzony dla ssaków przez Matkę Naturę to nie może być on szkodliwy raczej to powinno być coś jak nektar dla bogów :). SCDriver nie wiesz jak to mleko się nazywało ?? Rozpocząłem ten topic ponieważ mam spore problemy z moim 2 i 3 posiłkiem nie mam ak dostarczyć wystarczającej ilości białek na te posiłki - pracuje i [...]
No tak ale mnie chodzi właśnie o mleko o dużej zawartości białka bo że odżywke moge dosypać to oczywiste ale w pracy nie moge tego zrobić nie mam nawet czym rozmieszać :(
mleko sojowe ma troche wiecej bialka niz zwykle i 0 laktozy kosztuje ok 6 za litr , moze w specjalistycznych sklepach mozna dostac wzbogacone izolatem bialka sojowego i jest jeszcze wiecej - nie wiem ale finansowo to sie nie oplaca lepiej kupic sojawit i dosypywac do mleka
stary jak najbardziej możesz sobie miksować , ja tak robie od miesiąca i naprawde fajna sprawa...przykładowo twaróg,mleko,kakao,płatki owsiane. w dowolnych proporcjach i z dowolnymi składnikami kombinuj może sam coś co bedzi Ci smakowało wymyślisz , ja mam z 5 przecpisów i nie narzekam....
Jeżeli chodzi o jogurty to polecam Dr Oetker lub Bakoma, bardzo smaczne i bardzo dobre składowo, tzn nie zawierają jak reszta jogurtów mleka w proszku. Ich skład to: mleko pasteryzowane, białka mleka, żywe kultury bakterii jogurtowych oraz L acidophilus i Bifidobacterium lactis. Reszta jogurtów to dla mnie syf. Co do kefirów to również Bakoma wg [...]
[...] dobrze by było zrobić mięso/ryba + ww np. ryż lub kasza/makaron + jakieś źródło tłuczysz np. oliwa z oliwek/olej lniany/orzechy. Po treningu zjedz lepiej te banany niż mleko i jogurt. Proponowałbym ci przestawić trening tak aby obiad był przed treningowym posiłkiem, po treningu zaraz banany a ~1h pełnowartościwoy posiłek i kolacja na [...]
Zależnie od zawartości tłuszczu, kawałek mięsa 100g ma 20-25g białka. 100g to mniej więcej kawałek mieszczący się w środku dłoni. 1 filet z kurczaka ma przeważnie około 200-250g, czyli masz 40-50g białka (no, chudy filet to nawet 27g białka na 100g). Podobnie z rybami - te tłustsze mają mniej białka na 100g, a w tych chudszych ilość dochodzi [...]